Portionsbröd med smak av ost och rosmarin. Att baka bröd i kruka ger ett både festligt och rustikt intryck.
Krukorna är vanliga blomkrukor.
Instruktioner
- Blötlägg krukorna i kallt vatten någon timme innan de ska in i ugnen.
- Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervarmt, 37 grader. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt olja, salt, honung, rosmarin, ost och mjöl. Arbeta ihop till en smidig deg. Tillsätt pumpakärnorna mot slutet. Låt jäsa under duk ca 40 minuter.
- Ta upp och knåda degen på mjölat bord. Dela i 6 bitar och forma till runda bullar. Lägg i blötlagda krukor med bakpapper eller på en bakpappersklädd plåt.
Låt jäsa under duk ca 30 minuter.
- Sätt ugnen på 225 grader.
Pensla med vatten och strö på pumpakärnor och flingsalt. Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter.
Publicerat den
2 mars 2012
Liknande recept
Skriv kommentar