Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ostbröd i kruka

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Portionsbröd med smak av ost och rosmarin. Att baka bröd i kruka ger ett både festligt och rustikt intryck. Krukorna är vanliga blomkrukor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blötlägg krukorna i kallt vatten någon timme innan de ska in i ugnen.
  2. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervarmt, 37 grader. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt olja, salt, honung, rosmarin, ost och mjöl. Arbeta ihop till en smidig deg. Tillsätt pumpakärnorna mot slutet. Låt jäsa under duk ca 40 minuter.
  3. Ta upp och knåda degen på mjölat bord. Dela i 6 bitar och forma till runda bullar. Lägg i blötlagda krukor med bakpapper eller på en bakpappersklädd plåt. Låt jäsa under duk ca 30 minuter.
  4. Sätt ugnen på 225 grader. Pensla med vatten och strö på pumpakärnor och flingsalt. Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.