Ett maffigt bröd som är lika gott på buffén som på utflykten.
Du kan variera smaksättningen med grön pesto eller tapenade och strö gärna över några grovhackade hasselnötter före gräddningen.
Instruktioner
- Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölken och värm till 37°. Mortla saffranet med salt och socker. Häll ned degspadet och därefter saffranet i arbetsbunken. Tillsätt Kesella.
Tillsätt mjölet lite i taget men spara ca 1 dl till utbakning.
- Arbeta degen minst 5 minuter tills den är blank och smidig.
- Låt vila 45 minuter under bakduk. Ta upp degen på mjölat bakbord. Knåda degen smidig och dela den i två delar.
- Kavla ut varje del till en rektangulär kaka. Bred ut peston och 2/3 delar av osten.
Rulla ihop och skär rullen i 19 bitar. Ställ snurrorna i formar på en bakplåt. Låt dem jäsaca 35 minuter under en bakduk.
- Strö över resten av osten. Grädda i 225° i ca 10 minuter.
Publicerat den
2 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar