Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ostfylld spätta med kräftsås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Av spättfiléer kan man laga mycket gott, men godare än så här kan det knappast bli. Får du inte tag i färska filéer går det lika bra med frysta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält fettet till såsen, strö över mjöl och späd med gräddmjölken. Smula i buljongtärningen och sjud såsen ca 5 minuter.
  2. Fördela osten på filéerna, rulla ihop dem och lägg rullarna i en rikligt smord traktörpanna. Salta och häll på 2-­3 msk vatten. Sjud fisken i sitt eget spad ca 5­-10 minuter. Tiden beror på fiskens tjocklek.
  3. Smaka eventuellt av den heta såsen med lite salt. Blanda i äggula, dill och kräftor. Låt såsen bli genomvarm men inte koka.
  4. Lägg upp fisken på ett fat. Häll såsen över och servera med någon grönsak och kokt potatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.