Går också bra att använda fläsk- eller lammfärs till denna rätt.
Instruktioner
- Ratatouille: Skala lök och vitlök. Skär löken i bitar, skiva vitlöken och skär resten av grönsakerna i ca 2 cm stora bitar.
Hetta upp 1 msk olja i en stekpanna och stek lök och vitlök någon min. Lägg över i en gryta.
Stek därefter aubergine och squash i olja och till sist paprikan och lägg allt efterhand i grytan.
Häll över tomater och kryddor.
Låt koka under lock ca 20 min. Rör om då och då.
- Kalvjärpar: Blanda kalvfärsen med salt, peppar och äggulor. Rör ner grädden. Skär bort kanterna på osten och skär den i 8 bitar.
Dela upp färsen i 8 delar. Platta till en bit färs i handen, lägg en bit ost på mitten och forma färsen till en oval järpe runt om osten.
Gör likadant med resten av färsen.
Hetta upp hälften av smöret i en stekpanna, sänk värmen och stek hälften av järparna runt om på knappt medelgod värme 5-7 min.
Lägg över i en form och håll varmt. Fortsätt med resten av järparna.
- Servera järparna med ratatouille och nykokt färskpotatis.
Publicerat den
30 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar