Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ostfyllda kalvfärsjärpar med ratatouille

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Går också bra att använda fläsk- eller lammfärs till denna rätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ratatouille: Skala lök och vitlök. Skär löken i bitar, skiva vitlöken och skär resten av grönsakerna i ca 2 cm stora bitar. Hetta upp 1 msk olja i en stekpanna och stek lök och vitlök någon min. Lägg över i en gryta. Stek därefter aubergine och squash i olja och till sist paprikan och lägg allt efterhand i grytan. Häll över tomater och kryddor. Låt koka under lock ca 20 min. Rör om då och då.
  2. Kalvjärpar: Blanda kalvfärsen med salt, peppar och äggulor. Rör ner grädden. Skär bort kanterna på osten och skär den i 8 bitar. Dela upp färsen i 8 delar. Platta till en bit färs i handen, lägg en bit ost på mitten och forma färsen till en oval järpe runt om osten. Gör likadant med resten av färsen. Hetta upp hälften av smöret i en stekpanna, sänk värmen och stek hälften av järparna runt om på knappt medelgod värme 5-7 min. Lägg över i en form och håll varmt. Fortsätt med resten av järparna.
  3. Servera järparna med ratatouille och nykokt färskpotatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.