Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ostgratinerad blomkål

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En sommarklassiker som står sig. Servera som den är eller tillsammans med kokt potatis eller grovt bröd. Koka kålen lätt så att tuggmotståndet är kvar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Ansa och koka blomkålshuvudet knappt mjukt i 6-8 minuter. Stek baconet knaprigt. Lägg blomkålshuvudet i en ugnssäker form. Häll över ostsåsen och peppra. Strö över riven ost och fördela bacon runt blomkålen.
  3. Gratinera i mitten av ugnen ca 15 minuter. Strö över hackad persilja. Servera blomkålen som den är eller med nykokt potatis eller grovt bröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.