Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ostgratinerad lök- och potatissoppa

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Njut av en härlig soppa! Avrunda med en frukt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på "grill", 250ºC. Skala, dela och skiva löken.
  2. Fräs löken, utan att den tar färg, i en stor kastrull med olja i ca 10 minuter. Rör om då och då.
  3. Tillsätt vin, vatten, kycklingfond och lagerblad. Låt småputtra i ca 10 minuter.
  4. Skala och skiva potatisen tunt i matberedaren eller för hand. Lägg ner potatisskivorna i den sjudande soppan och koka i ytterligare ca 5 minuter eller tills skivorna mjuknat. Smaka av med salt och peppar.
  5. Grovhacka och rör ner persiljan. Fördela soppan i ugnssäkra skålar.
  6. Riv brödet grovt och fördela ovanpå soppan. Strö över osten. Gratinera i ugnen i ca 3 minuter eller tills osten smält och fått fin färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.