Ostgratinerad oxfilé

Kanske inte jättebilligt, men jag lovar, KANONGOTT!

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

500 g oxfilé
1 msk smör eller margarin
2 dl tjock grädde
2 dl riven ost , t . ex . ädelost eller cheddar
3 krm salt
2 krm paprikapulver
Svartpeppar
Ev 1 - 2 msk konjak
1 sats fast potatismos , helst hemlagat
2 äggulor
1 dl fint skivad purjolök
2 tsk ströbröd

Gör så här

Skär filén i 8-12 skivor och bulta ut dem lite lätt med kanten av handen.
Hetta upp matfett i en stekpanna och bryn köttskivorna över stark värme så att de får
fin färg på båda sidor, cirka 1 minut. Lägg köttet i mitten på ett ugnssäkert fat.

Vispa grädden tjock. Blanda den med riven ost, salt, paprikapulver och mycket svartpeppar.
Smaksätt ev. med konjak.

Blanda potatismoset med äggulorna och spritsa eller klicka ut det runtom köttet.

Bred ostgrädden över köttet. Strö över purjolök och ströbröd över moset.
Gratinera i 250 grader cirka 15 minuter och servera rykande varmt.
Visningar:
3246
Sparat:
80

LIKNANDE RECEPT

Oxfilé recept
Oxfilé med trat..
över 2 månader
Smördegsinbakad..
av heanea
över 2 månader
Plankstek med f
över 2 månader
Oxfilégratäng
av lennali
över 2 månader
Oxfilé med hass
över 2 månader
Pasta med oxfil..
över 2 månader