Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ostgratinerad oxfilé

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Kanske inte jättebilligt, men jag lovar, KANONGOTT!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär filén i 8-12 skivor och bulta ut dem lite lätt med kanten av handen. Hetta upp matfett i en stekpanna och bryn köttskivorna över stark värme så att de får fin färg på båda sidor, cirka 1 minut. Lägg köttet i mitten på ett ugnssäkert fat.
  2. Vispa grädden tjock. Blanda den med riven ost, salt, paprikapulver och mycket svartpeppar. Smaksätt ev. med konjak.
  3. Blanda potatismoset med äggulorna och spritsa eller klicka ut det runtom köttet.
  4. Bred ostgrädden över köttet. Strö över purjolök och ströbröd över moset. Gratinera i 250 grader cirka 15 minuter och servera rykande varmt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.