Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ostigt specialmos

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Ett potatismos med härlig smak och fint krämig konsistens,samt lätt ljusgrön färg. Inte svårare att göra än vanligt potatismos. Vill ni använda moset till gratängmos vispar ni även i ett ägg. Gjorde vår middag med vanlig stekt falukorv till en riktigt god middag.

Ingredienser

Instruktioner

Skala och dela potatisen i bitar, strimla och finhacka det gröna av purjolöken. Skala och skär vitlöksklyftorna i skivor, och grovriv osten. Lägg potatis, purjo och vitlök i en kastrull med lättsaltat vatten och låt koka i ca 20 minuter. Häll av kokvattnet och lägg ner smöret i potatisblandningen i kastrullen. Värm mjölken i en kopp i mikron. Häll i en del av den varma mjölken och vispa med elvisp ihop till ett mos. Späd med mer av mjölken under vispningen så moset blir ganska löst. Lägg i den rivna osten och vispa på hög fart tills osten smält in i moset. Smaka av med salt och peppar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.