Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ostkaka LCHF

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En jättegod ostkaka som nästan smakar som Frödinges ostkaka. Kan smaksättas med saffran om man vill. Serveras med fördel med en klick vispad grädde och ev lite färska hallon. Som efterrätt eller till kaffet. Perfekt även för diabetiker. Delad i 10 bitar ger varje bit 2 kolhydrater (utan tillbehör) och 200 kcal

Ingredienser

Instruktioner

Häll upp keson i en sil och låt den rinna av en stund. Pressa ev lite lätt med en sked så blir färdiga kakan mindre "blöt". Vispa upp äggen. Rör i övriga ingredienser. Söta efter behag beroende på hur söt ostkaka man vill ha. Smaksätt ev med saffran om man vill. Slå upp i en teflonform eller smöra en glasform. Grädda 175° ca 35 min eller tills den stelnat och fått fin färg. Låt svalna. Servera med vispad grädde.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • NinniM 13 april 2012

    Jag testade denna en helg. Jättegod, men jag ska ha i mer bittermandelolja nästa gång. Denna kommer jag absolut att göra igen.

  • lena4 16 december 2012

    Mycket god. Vi åt blåbär och grädde till. En femma i betyg.

  • chback 23 december 2012

    Supergod! Gjorde halv sats och struntade i sötningsmedlet och det gick bra ändå. Frysta skogshallon och vispgrädde till, mums!!!

  • evaullabritt 27 mars 2013

    Jättegod. Jag tog 4 rivna bittermandlar. Det hade inte skadat med lite mer bittermandelsmak och kanske lite vanilj. Jag kommer helt klart att göra detta fler gånger.

  • appling 7 mars 2015

    Om man smaksätter med saffran, ska något annat uteslutas då? appling

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.