Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalvdans - Kalvost

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Råmjölken proteinhalt varierar. Första dagen efter kalvning måste mjölken spädas med dubbel mängd vanlig mjölk för att inte bli för hård. Sedan kan man ta lika delar råmjölk och vanlig mjölk.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 150 grader. Koka ev. ett prov i en kopp som ställs i en kastrull med vatten. Koka tills råmjölken stelnat, ca 10 minuter. Den ska vara som fast äggstanning. Är provet för hårt, späd med mjölk och prova på nytt. Är provet för löst, tillsätt 1-2 uppvispade ägg. Smaksätt råmjölken med salt, socker och ev. kardemumma eller kanel. Häll den i en ugnssäker form. Grädda i nedre delen av ugnen tills kalvdansen stelnat, ca 1 timme. Servera kalvdansen avsvalnad med sylt eller bär. I mikrougn: Tillaga under lock på full effekt 12-15 minuter. Kalvdans smakar ungefär som ostkaka, om man kan jämföra med något.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • annelieberggren 6 oktober 2008

    Detta är de godaste som finns... Vi har tillgång på råmjölk ofta, svärmor har kor... så de är bara att hämta lite.

  • The_mama97mia 15 juli 2009

    Äntligen fått tag på råmjölk, tips till Finspångsbor o andra runtikring - Bergs Tomatodling vid Sonstorp - där kan du köpa råmjölk frusen, 25:-/L.

  • The_mama97mia 16 juli 2009

    hmmmm... den stelnar ju aldrig... tror inte jag skulle spätt den alls.... Men men, får väl dricka den. ;)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.