Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ostkaka

 
Skriv ut

Här blev jag nyfiken på detta då det innehåller rökt ost!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg kexen i en plastpåse och slå sönder dem med en hammare eller brödkavel. Smält smöret och blanda i kexen. Lägg bakplåtspapper i botten på en form ( med avtagbar kant ).Tryck ut blandningen i formen.
  2. Creme: Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Tryck ut vattnet och smält dem i vattenbad eller micro. Skär bort kanten på den rökta osten. Rör samman de tre ostarna med en visp och blanda därefter i äggen. Häll sherry över de smälta varma gelatinbladen och vänd sedan försiktigt ner röran i ostkrämen. Tillsätt salt och paprika efter smak.
  3. Fördela krämen på kexen och sätt in i kylskåp i 4-5 timmar eller till nästa dag. Lyft kakan hur formen tillsammans med bakpappret. Ta bort papperet. Severa med rädisor och/eller bladselleri.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.