Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ostkassler med trattkantarellstuvning

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 25 minuter
Skriv ut

Till denna rätt använde jag torkade trattkantareller. Svampen och kasslern förhöjer varandras smaker. Riktigt gott! Tänk på att inte salta stuvningen för mycket eftersom kasslern i sig är salt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att skära kasslern nästan helt igenom och lägg osten mellan skivorna, växelvis smakrik/mildare ost. Lägg i en eldfast form med höga kanter. Gratinera rätten i 200 grader i 15 min.
  2. Stuvningen: Fräs smöret i en tjockbottnad kastrull och lägg i svampen. (Om du använder torkad svamp måste den blötläggas innan ca.1 timme. Häll sedan av spadet.) Pudra över mjölet och vispa samman samtidigt som du tillsätter vattnet, buljongtärningen, sojan. worchestershiresåsen och kryddorna. Vispa vidare och häll över grädden och låt koka ihop. Om blandningen blir för tjock så späd med lite vatten.
  3. Ta ur formen ur ugnen och häll stuvningen runt kasslern.
  4. Serveras gärna tillsammans med kokt broccoli och kokt, eller pressad potatis.
  5. Mums.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.