Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ostpaj med bacon

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En smakrik paj i all sin enkelhet som passar både till lunch och kvällsmat. Servera pajen med en fräsch grönsallad bredvid.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med pajdegen. Skär matfettet i bitar. Blanda det sedan med mjöl och vatten i en bunke eller matberedare.
  2. Tryck ut degen i en pajform som inte behöver smörjas. Låt pajskalet vila i kylskåp ca 30 min medan ugnen värms till 200 grader.
  3. Nagga pajdegen och förgrädda den ca 10 minuter mitt i ugnen.
  4. Gör under tiden fyllningen. Vispa äggulor och rör samman med ost och crème fraiche till en jämn smet som smaksätts med valfri krydda.
  5. Ta ut pajen ur ugnen och täck bottnen med bacontärningar. Häll ostfyllningen över.
  6. Grädda ostpajen i ugnen 30-40 minuter tills fyllningen känns fast när du sticker i den med en sticka.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • SmakarSomSocker 25 maj 2012

    Jättegod paj! Jag kryddade endast med svartpeppar och liiite salt. Hade dessutom i broccoli! :). Osten jag använde va lagrad Prästost! MUMS!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.