En smakrik paj i all sin enkelhet som passar både till lunch och kvällsmat.
Servera pajen med en fräsch grönsallad bredvid.
Instruktioner
- Börja med pajdegen. Skär matfettet i bitar.
Blanda det sedan med mjöl och vatten i en bunke eller matberedare.
- Tryck ut degen i en pajform som inte behöver smörjas.
Låt pajskalet vila i kylskåp ca 30 min medan ugnen värms till 200 grader.
- Nagga pajdegen och förgrädda den ca 10 minuter mitt i ugnen.
- Gör under tiden fyllningen. Vispa äggulor och rör samman med ost och crème fraiche
till en jämn smet som smaksätts med valfri krydda.
- Ta ut pajen ur ugnen och täck bottnen med bacontärningar. Häll ostfyllningen över.
- Grädda ostpajen i ugnen 30-40 minuter tills fyllningen känns fast när du sticker i den med en sticka.
Publicerat den
30 november 2007
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jättegod paj! Jag kryddade endast med svartpeppar och liiite salt. Hade dessutom i broccoli! :). Osten jag använde va lagrad Prästost! MUMS!