En perfekt blandning av sött och salt.
Instruktioner
- Kör snabbt samman en deg av smör, vetemjöl och vatten i en matberedare eller nyp ihop den för hand. Tryck ut degen i ett jämnt lager i botten och upp mot kanterna i en pajform ca 25 cm i diameter. Nagga den i botten med en gaffel och ställ formen i kylen i minst 30 minuter.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Förgrädda den kylda pajdegen i sin form mitt i ugnen 10 minuter.
- Undertiden. Riv osten grovt. Blanda ägg, créme fraiche och grädde med ost, oregano och cayennepeppar. Häll ostsmeten i det förgräddade pajskalet och se till att osten är jämnt fördelad. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.
- Karamelliserade pärltomater:
Sätt ugnen på 100 grader.
- Blanda tomaterna med olja, timjan eller oregano, socker och salt i en ugnssäker form. Tillaga mitt i ugnen ca 45 minuter. Låt svalna.
- Strö de karamelliserade tomaterna över pajen och servera!
Publicerat den
10 september 2013
Liknande recept
Skriv kommentar