Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ostpaj med karamelliserade pärltomater

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

En perfekt blandning av sött och salt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kör snabbt samman en deg av smör, vetemjöl och vatten i en matberedare eller nyp ihop den för hand. Tryck ut degen i ett jämnt lager i botten och upp mot kanterna i en pajform ca 25 cm i diameter. Nagga den i botten med en gaffel och ställ formen i kylen i minst 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 225 grader.
  3. Förgrädda den kylda pajdegen i sin form mitt i ugnen 10 minuter.
  4. Undertiden. Riv osten grovt. Blanda ägg, créme fraiche och grädde med ost, oregano och cayennepeppar. Häll ostsmeten i det förgräddade pajskalet och se till att osten är jämnt fördelad. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.
  5. Karamelliserade pärltomater: Sätt ugnen på 100 grader.
  6. Blanda tomaterna med olja, timjan eller oregano, socker och salt i en ugnssäker form. Tillaga mitt i ugnen ca 45 minuter. Låt svalna.
  7. Strö de karamelliserade tomaterna över pajen och servera!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.