Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ostpinnar

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Ljuvliga ostpinnar till soppa eller som drinktilltugg

Ingredienser

Instruktioner

Dela smöret i mindre tärningar. Häll mjölet och smöret i en matberedare. Kör tills blandningen är smulig. Tillsätt ost, chilliflakes och oregano, kör en kort stund tills allt är blandat. Tillsätt äggulan och vattnet. Kör tills du har en mjuk, smidig deg. Kavla ut degen på ett mjölat bakbord. Skär ut stavar, ca:a 1 cm x 5 cm. Skär ett snitt c:a 3 cm mitt i. Vik staven "genom sig själv" i snittet så du får en vacker form. Pensla med vatten och strö över flingsalt. Låt vila, kallt i en halvtimma. Sätt ugnen på 200 grader. Grädda tills stavarna blir guldbrunna (du ser att osten smälter) c:a 15 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • svengelsk 16 december 2012

    Hade ingen oregano, strödde riven parmesan på. Very morish!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.