Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grekiska ostpiroger

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Grekland har mycket att erbjuda både när det gäller mat och kultur. Ett gott exempel är dessa ostpiroger som förekommer med olika fyllningar över hela Grekland.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med pirogdegen. Sätt ugnen på 225 grader. Tina smördegsplattorna enligt förpackningens anvisningar.
  2. Dela smördegsplattorna till totalt åtta kvadrater. Kavla ut kvadraterna ca 2 cm åt varje håll.
  3. Gör ostfyllningen. Skala och finhacka löken. Smula sönder eller riv fetaosten på ett rivjärn. Hacka mynta och rosmarin.
  4. Blanda osten med lök och örter. Smaka av med lite svartpeppar. Lägg en klick ostfyllning på varje smördegskvadrat.
  5. Vik kvadraterna på diagonalen till trekanter. Tryck till runt kanterna med en gaffel. Det är viktigt att pirogernas kant trycks ihop ordentligt. Då glider inte smördegen isär under gräddningen så att fyllningen rinner ut.
  6. Lägg pirogerna på en bakpappersklädd plåt. Pensla dem med uppvispat ägg. Grädda pirogerna mitt i ugnen ca 12 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.