Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krämig blandsvampsoppa

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den här nyttiga versionen av svampsoppa rekommenderas om man har problem med högt kolesterol, eftersom både svamp och vitlök anses ha blodförtunnande egenskaper. 190 kalorier per portion 11 g kolhydrat 13 g fett 9 g protein

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka svampen mycket fint men spara några svampar till garnering. Grovhacka löken och skär potatisen i tärningar. Häll hälften av oljan i en tjockbottnad kastrull och fräs lök och potatis försiktigt ca 10 minuter, tills löken är genomskinlig och potatisen genomkokt. Flytta över i en matberedare, häll i lite av buljongen och mixa till en slät blandning.
  2. Lägg den hackade och hela svampen tillsammans med krossad vitlök i kastrullen, häll i resten av olivoljan och låt puttra på svag värme i 5 minuter. Tillsätt resten av buljongen och koka upp. Sänk sedan värmen och låt sjuda några minuter. Ta upp de hela svamparna och lägg åt sidan.
  3. Blanda försiktigt potatisröran med créme fraiche i en stor skål. Ta soppan av värmen och tillsätt en sked het buljong i créme fraiche-blandningen under omrörning. Fortsätt att tillsätt ytterligare några skedar buljong till blandningen och rör hela tiden.
  4. Häll tillbaka allt i kastrullen och blanda ordentligt. Sätt den på mycket svag värme och hetta försiktigt upp soppan. Smaka av med salt och peppar och servera i varma skålar. Garnera varje skål med ett par hela svampar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.