Tre sorters ost sätter smak på denna otroligt goda osttårtan. Finhackat äpple och purjolök är spännande smakbrytare. Man tar gärna en bit till!
Instruktioner
- Skär bort skalkarna på brödet och skär brödet i fyra skivor på längden. Kantskär brödskivorna.
- Fyllning 1 och topping:
- Mixa ihop brieost, ädelost och färskost. Bred ostkräm på en brödskiva. Spara 1/3 till garnering. Lägg på ett nytt lager bröd.
- Fyllning 2:
- Hacka skinkan och blanda med kesella, finhackat äpple och finstrimlad purjolök och senap. Bred fyllningen på två av bröden och lägg på den sista brödskivan. Lägg ihop alla brödskivorna.
- Bred créme fraiche runt kanterna och ovanpå tårtan. Spritsa resten av fyllningen 1 runt kanten. Tryck fast ostskivor på kanten runtom tårtan. Lägg skinka, delade vindruvor och jordgubbar och hackade valnötter ovanpå.
Publicerat den
18 maj 2013
Liknande recept
Skriv kommentar