En klassisk amerikansk tårta med tunn mördegsbotten fylld med härlig vaniljsmakande ostkräm. Det är dessutom mycket gott att servera färsk frukt till tårtan.
Instruktioner
- Börja med bottnen: Sätt ugnen på 200 grader. Lägg mjöl, socker och matfett i en bunke eller matberedare. Arbeta samman till en smulig massa. Tillsätt äggulan och arbeta snabbt samman allt till en deg.
- Kavla eller tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Förgrädda bottnen mitt i ugnen, ca 10 minuter. Låt den svalna.
- Gör fyllningen: Vispa samman ägg, socker, vaniljsocker, mjöl och färskost. Häll fyllningen i formen.
- Grädda tårtan mitt i ugnen ca 40 minuter. Låt tårtan svalna. Sikta över rikligt med florsocker före serveringen.
Publicerat den
5 juli 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Lätt att göra och tar ingen tid alls!! Mycket god.