Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Osttårta från New York

(1 kommentar)  
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

En klassisk amerikansk tårta med tunn mördegsbotten fylld med härlig vaniljsmakande ostkräm. Det är dessutom mycket gott att servera färsk frukt till tårtan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med bottnen: Sätt ugnen på 200 grader. Lägg mjöl, socker och matfett i en bunke eller matberedare. Arbeta samman till en smulig massa. Tillsätt äggulan och arbeta snabbt samman allt till en deg.
  2. Kavla eller tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Förgrädda bottnen mitt i ugnen, ca 10 minuter. Låt den svalna.
  3. Gör fyllningen: Vispa samman ägg, socker, vaniljsocker, mjöl och färskost. Häll fyllningen i formen.
  4. Grädda tårtan mitt i ugnen ca 40 minuter. Låt tårtan svalna. Sikta över rikligt med florsocker före serveringen.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • zonale 8 juli 2008

    Lätt att göra och tar ingen tid alls!! Mycket god.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.