Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Oxfärsbiffar med rödvinssmör

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 35 minuter
Skriv ut

Rödvinssmör till oxfärsbiffarna blir jättegott.

Ingredienser

Instruktioner

Blanda färsen med senap, finriven gul lök, äggulor, grädde och sambal oelek. Smaka av färsen med salt och peppar. Forma till fyra biffar. Gör smöret: börja med att koka ihop finhackad gul lök med rött vin och timjan koka tills nästan all vätska kokat bort. Blanda därefter rödvinskoket med rumsvarmt smör och finhackad persilja. Smaksätt smöret med salt och peppar. Stek sedan biffarna gyllenbruna på bägge sidor. Sänk värmen något och efterstek i ca 2 minuter på var sida. Servera biffarna med rödvinssmöret och en god sallad. Potatisklyftor bakade i ugnen passar fint till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.