- Serverar: 6 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
En mysig huvudrätt med influenser från Portugal som passar utmärkt vid en kall vinterkväll. Förgyll gärna måltiden med ett glas rött.
Instruktioner
- Skiva köttet i 2 cm tjocka bitar.
- Salta och peppra och bryn i smör i het panna på båda sidor. Lägg sedan upp på ett ugnssäkert fat och ställ svalt.
- Skala och hacka lök och vitlök och skiva svampen. Fräs tillsammans timjan i smör, salta och peppra.
- Fördela svampblandningen på köttet.
Sås:
Skala och hacka löken och fräs den i smör tillsammans med tomatpurén.
- Späd med vin och buljong och låt koka i ca 10 minuter.
- Red av med Maizena och låt sjuda ytterligare 3 minuter.
Smaka av med salt och peppar.
Sätt in köttet i uppvärmd ugn på 100°, det behöver ca 15 minuter för att bli mediumstekt. Använd gärna termometer, ca 60° innertemperatur.
- Servera med rotsaksrösti.
Publicerat den
11 februari 2016
Liknande recept
Skriv kommentar