Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Portugisisk oxfilé med Madeirasås

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

En mysig huvudrätt med influenser från Portugal som passar utmärkt vid en kall vinterkväll. Förgyll gärna måltiden med ett glas rött.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skiva köttet i 2 cm tjocka bitar.
  2. Salta och peppra och bryn i smör i het panna på båda sidor. Lägg sedan upp på ett ugnssäkert fat och ställ svalt.
  3. Skala och hacka lök och vitlök och skiva svampen. Fräs tillsammans timjan i smör, salta och peppra.
  4. Fördela svampblandningen på köttet. Sås: Skala och hacka löken och fräs den i smör tillsammans med tomatpurén.
  5. Späd med vin och buljong och låt koka i ca 10 minuter.
  6. Red av med Maizena och låt sjuda ytterligare 3 minuter. Smaka av med salt och peppar. Sätt in köttet i uppvärmd ugn på 100°, det behöver ca 15 minuter för att bli mediumstekt. Använd gärna termometer, ca 60° innertemperatur.
  7. Servera med rotsaksrösti.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.