Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Oxfilé i snöre

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

En annorlunda variant med oxfilé.

Ingredienser

Instruktioner

Bind upp oxfiléerna som på bilden och bryn dom väl. Bind även ihop de färska kryddorna i en liten bouqette (bunte). Skala och skär alla grönsakerna i fina bitar, bryn dem i smör och olivolja så de blir vackert gyllenbruna. Häll på vinet och buljongen. Låt grönsakerna, kryddorna och oxfilén brässera ca 10 minuter. Lyft upp allt och låt buljongen koka ihop till önskad smak och konsistens, red ev. av försiktigt med lite arrowrot utrört i vatten. Smaka av med salt och peppar. När oxfilén skall serveras kokas buljongen upp och allt läggs i igen. Toppa gärna med lite hackade färska örter. Servera med pressad potatis eller en fast smakrik potatisgratäng.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.