Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Oxfilé med spanska smaker

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Superläcker festrätt där allt samsas på en plåt. Gratinera med chilismör precis före servering.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Salta och bryn köttet runt om i smör i en stekpanna.
  3. Skala och skär rotfrukterna i bitar. Lägg rotfrukter och kött i en långpanna. Häll i rödvin och fond. Krydda med timjan.
  4. Stek i mitten av ugnen 30–40 min tills köttets innertemperatur är 55–60°.
  5. Rör ihop chilismöret.
  6. Skiva köttet och lägg det ovanpå rotfrukterna. Strö över flingsalt och klicka på chilismöret.
  7. Sätt ugnen på 250°. Gratinera i mitten av ugnen ca 5 min. Garnera ev med färsk timjan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.