Mycket god festrätt...
Till alla...
Gör glutenfri, om man väljer bröd utan gluten.
Gör äggfri: uteslut caesardressingen och bjud med t ex rödvinssås. Använd t ex lagrad västerbottenost i stället för parmesan och servera med äggfritt bröd.
Gör mjölkfri: stek köttet i olja eller mjölkfritt margarin. Uteslut caesardressingen och bjud med t ex rödvinssås. Använd mjölkfri ersättningsprodukt för ost och välj mjölkfritt bröd.
Instruktioner
- Putsa bort hinnorna från filén.
Krydda köttet och bryn det hastigt i smör i en het stekpanna. Lägg köttet på ett ugnssäkert fat, låt det kallna och förvara i kylen.
- Caesardressing:
Låt sardellerna rinna av. Skala och dela vitlöksklyftan. Mixa ihop dressingen, tillsätt oljan i en fin stråle på slutet.
- Skala och skär rotfrutkerna i bitar. Tvätta och dela potatisen. Skala och klyfta löken. Lägg allt i kallt vatten, svartrötterna i vatten med lite citronjuice så att de inte mörknar, om det ska stå i kylskåp till nästa dag. Hit kan man förbereda.
- Ugnsstekta rotsaker:
Sätt ugnen på 225°C. Lägg rotfrukter, potatis och lök på bakplåtspapper på en plåt och droppa över olja. Stek i mitten av ugnen ca 25 minuter.
- När ca 10 minuter av stektiden återstår, häll lite dressing över köttet och flytta den till den övre delen av ugnen. När innertemperaturen är 58°C är den klar.
- Servera köttet med de ugnstekta rötterna och resten av caesardressingen ringlad över romansalladen. Hyvla över lite parmesan.
Bjud bröd och smör till.
Smaklig spis!
Publicerat den
2 januari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar