Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Oxfilé Woronoff

(8 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Mario i Turin bjöd på Oxfilé woronoff, en mycket deliciös, raffinerad och aromatisk rätt. Ingen smalmat precis, men som tilltalar alla köttälskare.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vänd filébitarna i mjölet. Smält smör i en stekpanna, lägg i filéskivorna tillsammans med rosmarinkvisten, stek dem ca 2-4 min på varje sida på medelvärme, tills de har fått en fin skorpa på varje sida, ta bort rosmarinkvisten från stekpannan, salta och peppra köttet.
  2. Värm cognacen i en liten gryta, när cognacen är nära kokpunkt, häller man över den på filéerna, luta pannan något och tänd på, försiktigt så att man inte bränner sig, ha ett lock i närheten för att eventuellt kväva lågorna.
  3. O.B.S Flambera aldrig under påslagen fläkt.
  4. Vänta tills lågorna slocknar själv (brukar slockna efter några sekunder). Låt det småkoka några minuter tills skyn har kokat ihop. Ta upp köttet och lägg dem på det kantskurna brödskivorna, antingen på varm uppläggnings fat, eller på varma tallrikar, varhåll i ugn, tills såsen är klar.
  5. I samma stekpanna som man flamberade i, häller man i worcestershiresås, grädde, senap och tabasco, smaka av med salt. Låt såsen småkoka tills den reduceras och blivit krämig. Fördela såsen på oxfilébitarna, decorera med grässlök, persilja och de små rosmarinkvistar.
  6. Serveras med en krämig vitlökdofftande potarisgratäng, eller hasselbackspotatis och grönsaker till.
  7. Smaklig måltid!

Liknande recept

Kommentarer (8)

  • king200 7 juli 2008

    gott

  • dnlar 28 mars 2009

    Fantastiskt! Enligt gästerna något av det godaste de ätit. Trots att det kändes som väldigt lyxig mat tog det ändå inte mer än en timme att laga. Om man använder väldigt söt senap kan man vilja vara lite försiktig med senapsmängden. Tusen tack för detta underbara recept!

  • MosterNettan 31 maj 2009

    Men ojojoj! Detta ska testas på syster och svåger snarast! /Nettan

  • Krmskrms 13 november 2010

    detta var så gott! Men jag blev ett ögonbryn fattigare... :) Det lär väl växa ut till nästa gång jag gör den!

  • segerwitch 31 december 2010

    Den var verkligen en femette!

  • helenhelin 24 januari 2011

    oj så gott !

  • nallec 26 februari 2011

    Så guda gott en riktig femetta:)

  • klintan65 29 juli 2012

    Låter gott. Struntar man i brödet blir det ju smalmat :) Knappt en kolhydrat så långt man kan se.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.