Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Plankstek black & white

(10 kommentarer)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Detta är supergott. Mos med vitlök och persilja.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skiva köttet i lagom tjocka skivor och stek dem efter eget tycke, om man vill ha välstekt eller blodigt. Gör potatsimos enligt receptet. Ta fram plankor och lägg båda köttsorterna på plankan. Rulla en baconskiva runt sparrisen och lägg den i ena hörnan på plankan.
  2. Skär tomaterna på mitten i zick zack mönster och lägg den i en hörna på plankan. Ta sedan och spritsa mos runt om hela plankan. Blanda svampen och lägg på ena biten av köttet. Ta broccoli och morötter och lägg på mosen.
  3. Sätt in plankorna och gratinera dom tills de har fått fin gyllenbrun färg på minst 250 grader. Ta ut plankorna och häll rödvinsås på oxköttet och bearnaisesås på fläskköttet. stick in en bit melon i moset och servera planksteken.
  4. Tips: Om du inte vill göra egna såser går det lika bra med blå band eller knorrs såser. Därför har jag ej skrivit in recept på såserna.

Liknande recept

Kommentarer (10)

  • Evia 13 november 2008

    Denna planka är supergod!!!!

  • Gillsan 13 november 2008

    Tackar så mycket Evia. Ha en bra dag

  • Sandra-Louise 13 november 2008

    Denna är supergod mamma jag missade den i lördes så du får göra den igen.

  • Gillsan 13 november 2008

    Tack så jättemycket. Jag lovar att göra den igen till dig gumman. Kram mamma.

  • Lennart_58 5 augusti 2009

    Ja vad ska man säga när ngt är perfekt. Jo, TACK från Lennart. (full pott)

  • look 11 augusti 2009

    Hejsan... Måste ju bara säga att denna planka är jätte god...kommer jag att göra många gånger.. Tusen tack för ett gott recept !!! Högsta poäng av mig du får !!! Kram Eva-Lena alias Look..

  • chrisq 7 september 2009

    Hej den här goda plankan åt vi i lördags GUD SÅ GOTT DET VAR var inte sista gången lovar jag FULL POTT TILL DIG O TUSEN TACK FÖR RECEPTET

  • jredin 20 mars 2010

    Förlåt men jag måste säga att det här blev en enda röra med alldeles för många komponenter. Att också köra köttet i ugnen gör att köttet är helt genomstekt när moset är gratinerat. Sen är det synd att du hänvisar till flertalet andra recept så man inte får ett recept att följa. Gör om och gör rätt

  • johanna79 21 augusti 2010

    Tycker inte alls det var ett krabbigt recept, men vissa kanske behöver allt förklarat för sig! Jättegod plankstek!!!

  • mariec 14 januari 2011

    Tips: Gratinera mosen, tomaten först. Lägg sen på köttet, grönsakerna och ev såsen och gratinera en stund till. Då blir köttet inte för well-done. Så gör alltid vi!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.