Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lasses dubbelmarinerade oxfilé

(1 kommentar)  
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Citron ger smak åt ett oerhört mört kött som steks till 51 grader som ger ett perfekt rosa kött.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Putsa köttet och bryn det i smör och lägg över i långpanna. Stek köttet till 51 grader mitt i ugnen. Ta ut och låt det kallna under aluminiumfolie.
  2. Koka upp marinad 1. Kyl och lägg köttet i den. Ställ kallt över natten. Blanda marinad 2 . Ta upp köttet ur marinad 1 och skiva det medeltunt. Lägg upp det skivade köttet på fat och häll över marinad 2 . Garnera och ställ kallt någon timme fram till servering.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • The_mama97mia 16 april 2012

    Intressant variant av min Oxfilé i två marinader, noterat! :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.