Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chèvregratinerad oxfilé med rödbetspotatis

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Det går lika bra att använda fetaost.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skär potatis och rödbetor i klyftor. Lägg i en ugnsfast form och ringla över lite olivolja. Krydda med salt, peppar och timjan och vänd runt ordentligt. Ställ i ugnen på 225 grader tills de känns mjuka, ca 40 min.
  2. Skär oxfilén i tjocka skivor, ca 2 1/2 cm, salta och peppra .Bryn snabbt i lite smör tills de fått fin stekyta. Lägg ut skivorna på en ugnsfast form och lägg en skiva chèvre på varje oxfiléskiva. Ringla eventuellt över lite honung. Ställ in i ugnen vid rödbetspotatisarna de sista ca 10 minuterna, beroende på hur genomstekt man vill ha köttet.
  3. Servera på en bädd av hackad ruccola.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • bragmor 27 februari 2010

    Suveränt gott! Och enkelt! Det här kommer aqtt bli en favorit. Nästa gång bjuder vi gäster på det här!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.