Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Oxfilé med gorgonzola

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 10 minuter
Skriv ut

Oxfilé med gorgonzola

Ingredienser

Instruktioner

Dela oxfilén i 4 bitar. Skär en djup ficka från sidan i varje köttskiva. Fyll fickan med ost och fäst ihop med tandpetare eller bind om biffen med bomullsgarn. Krydda köttbitarna med salt och peppar och stek dem i smör i 2-3 minuter på varje sida. Tag upp köttet och håll det varmt. Häll buljong och grädde i stekpannan och koka såsen ett par minuter tills den är simmig. Rör i osten och låt den smälta. Smaksätt med konjak, salt och peppar. Tag bort tandpetare eller bomullsgarn och servera oxfiléerna med sås, stekt klyftpotatis, grillade tomater och haricotsverts

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • MosterNettan 31 maj 2009

    Ett tips på variation, byt ut cognac mot sherry! Jättegott! /Nettan

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.