Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gravad oxfilé

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-5 portioner
Skriv ut

Elegant och inte så vanligt, lätt gjort och kan göras före festen

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa köttet noga från fett och hinnor. Blanda kryddorna, rulla köttet i blandningen och klappa in det färska grön. Lägg i en skål, täck över med plastsilm. Vänd köttet efter 12 timmar. Låt köttet gravas i 2 dygn-allra högst 10 dygn. det blir saltare ju längre det ligger.
  2. Sås: Rör samman senap och socker, vispa i vattnet och tillsätt oljan i fin stråle under stark vispning
  3. Skär köttet i tunna skivor, viktigt!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • glenne60 28 mars 2010

    Detta recept och en del primörer gav en helt underbar upplevelse för gomen.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.