Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pasta penne med oxfilé och kantareller

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Smakade denna underbara rätt hos goda vänner för någon vecka sedan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
  2. Putsa och skär oxfilén i strimlor. Stek oxfilén i olivoljan. Salta och peppra.
  3. Lägg i fint strimlad purjolök i pannan och fräs den något. Tillsätt kantarellerna. Häll på vinet och grädden. Koka ett par minuter tills såsen tjocknat.
  4. Red av såsen med maizena blandat med lite mjölk. Låt såsen puttra ytterligare ca 4 minuter.
  5. Smaka av såsen med salt och peppar. Blanda ner pastan med såsen och lägg upp pastan på tallrikar, garnera med färska basilikablad och riv parmesan över.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Cooling2 8 februari 2012

    Måste man ha vin i

  • Cooling2 8 februari 2012

    Måste man ha vin i

  • Helvina 8 februari 2012

    Hej! Jo, det tycker jag. Det bidrar absolut till den goda smaken. Du kan ju prova utan, men jag är rädd för att rätten tappar i smak. Matlagningsvin finns att köpa i de flesta affärer. Jag köpte Zetas. Lycka till!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.