- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Serveras med en typ av "Pommes Annas"
Instruktioner
- Putsa oxfilén och krydda med salt och peppar.. Bryn den runt om i matfettet i en stekpanna. Efterstek filén i ugnen i 200 grader i c:a 15-20 minuter. Skiva köttet tunt lite på snedden.
- Såsen
Skala och finhacka löken. Fräs lök och svartpeppar i matfettet i en kastrull. Häll på 2 msk konjak, vatten och fond. Koka upp och låt småkoka c:a 5min. Blanda mjöl och grädde och vispa i såsen. Koka ytterligare 5 min. Smaka av med soja, den sparade konjaken och ev lite salt o peppar.
- "Pommes Annas"
Skala och skiva potatisarna i tunna skivor. Lägg bakplåtspapper i en avlång brödform eller använd en teflonform. Smält smöret smöret i en kastrull. Skala och riv vitlöken och blanda ned i smöret.
Häll 1 msk av det smälta smöret i botten på formen. Lägg ett lager potatis och fördela den jämt. Salta och peppra.
Varva smör och potatis tills formen är fylld. Salta och peppra vartannat varv. Sätt in i ugnen 200 grader c:a 1 timma. Täck med alufolie om det börjar bli bränt.
- Servera med oxfilén, konjakssåsen och haricots verts eller någon annan grönsak.
Publicerat den
18 mars 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Mycket gott
Vilken god rätt, speciellt såsen!
Såsen var helt ljuvlig. Jag lite mindre soya. Kommer absolut att använda detta recept igen.
Oj oj oj va gott. Tack så mycket o 5P i betyg.
En fempoängare, verkligen gott !!!!!!!!!!
Jättegod sås, men jag gjorde hasselbackspotatis till det blev lycklat!
Jättegott! Nu blir det konjakssås vid fler tillfällen.Jag hade naturligtvis i lite mer grädde och lite sirap i såsen. Ingen viktväktarvariant men gott!