Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Oxfilé och potatisgratäng

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Mycket omtyckt gratäng bland vännerna!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Krydda oxfilén och lägg den i en påse med grillolja över natten. Stek den hel. När den fått fin färg skiva i centimetertjocka skivor och stek ytterligare om så önskas.
  2. Skala och skiva potatis. Hacka löken i mindre bitar. Smörj en form. Varva potatis, lök och krydda med salt och peppar. Avsluta med matlagningsgrädde och riven ost samt krydda med oregano. Grädda i 200 g ca 40-50 min. Lägg folie över efter 20 så det inte blir bränt.
  3. Servera med sallad och ev sås!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.