- Serverar: 2 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Orginalreceptet föreslår konjak, men whisky funkar fint det med....
Instruktioner
- Putsa oxfilén och stycka den i fyra skivor. Gnid i skivorna med krossad svart- och vitpeppar. Bryn båda biffarna i lite smör i en stekpanna tills de fått fin färg; glöm inte att salta köttet. Häll lite whisky på biffarna i pannan, bränn av dem. Lyft sedan oxfilébitarna från pannan.
- Fräs lite schalottenlök i pannan och slå på rödvinet. Låt vinet koka in i löken och slå på fonden och grädde. Smaka av pepparsåsen med salt och peppar. Koka såsen till en simmig konsistens och lägg sedan i köttbitarna.
- Smaka av såsen igen med salt och peppar ifall det behövs. Servera gärna ugnsbakad potatis till den stekta oxfilén med pepparsås.
Publicerat den
18 januari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Supergod smak på denna rätt en femma helt klart
Den här maträtten är det godaste jag någonsin har ätit. Har gjort med hasselbackspotatis samt krämig potatisgratäng, och måste säga att den gör sig bäst med gratängen. Det här är min och min sambos festmat som vi alltid gör när vi ska fira någonting :)
Precis avnjutit denna rätt, mycket gott...trots att jag inte fick fyr på wiskeyn!