Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Oxfilé med gremolatasmör

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Saftig oxfilé på en bädd av fräscha grönsaker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 125°.
  2. Bryn oxfilén runt om i smör, salta och peppra. Stek i ugn till 60° innertemperatur. Låt köttet vila 10 minuter.
  3. Vispa smöret, vänd ner vitlök, citronskal, persilja, salt och peppar. Skala och skiva morötter och lök tunt. Koka morötter och bönor i lättsaltat vatten.
  4. Rosta pinjenötterna i torr, varm panna. Blanda grovt skuren sallad med morötter, bönor, lök och basilikablad.
  5. Rör ihop olja, vinäger, salt och peppar och häll över salladen. Strö över pinjenötter.
  6. Skiva köttet. Lägg en klick gremolatasmör på varje skiva. Servera med grönsakssallad.
  7. Tips! Använd gärna olika färger på morötterna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.