Saftig oxfilé på en bädd av fräscha grönsaker.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 125°.
- Bryn oxfilén runt om i smör, salta och peppra. Stek i ugn till 60° innertemperatur. Låt köttet vila 10 minuter.
- Vispa smöret, vänd ner vitlök, citronskal, persilja, salt och peppar. Skala och skiva morötter och lök tunt. Koka morötter och bönor i lättsaltat vatten.
- Rosta pinjenötterna i torr, varm panna. Blanda grovt skuren sallad med morötter, bönor, lök och basilikablad.
- Rör ihop olja, vinäger, salt och peppar och häll över salladen. Strö över pinjenötter.
- Skiva köttet. Lägg en klick gremolatasmör på varje skiva. Servera med grönsakssallad.
- Tips! Använd gärna olika färger på morötterna.
Publicerat den
13 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar