Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Oxfilé med hasselbackspotatis

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Finare middag

Ingredienser

Instruktioner

Skär oxfilén i 1,5 - 2cm tjocka skivor, vänd dem i salt & pepparblandningen och gnid in det i köttet ordentligt. Låt gärna köttet få ligga framme i rumstepmeratur nån timme innan du sätter igång. Stek på hög värme 1-2 min på varje sida tills de fått fin färg. Inte för många i stekpannan samtidgt då börjar de lätt koka! Lägg upp på ett fat allt eftersom tills du stekt upp alla filébitarna! Gillar du riktigt röd och lite blodiga oxfilé så stannar du här nu! Men vill du ha dem välstekta och möra så lägg tillbaka dom i stekpannan allihopa och slå på buljongen av oxfond så det knappt täcker köttet och låt brässera ca 30 - 40 min för extra möra fileér! Supergott!! Plocka upp fileérna och slå in i aluminiumfolié medans du gör såsen. Ta tillvara på stekskyn och red av såsen med lite maizena och grädde, en tesked svartvinbärsgelé och ev mer peppar o salt! Sila inte såsen, den är helt utmärkt som den är med grovstötta pepparkorn. Champinjoner bara måste jag ha med men dom kan du egentligen utesluta!

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Perra5 15 januari 2011

    Ej matkunnig såg så gott ut med lite rosa så jag får testa

  • reineborn 29 december 2011

    Hej ! Detta låter som en perfekt nyårsmiddag. Men, hur hett skall det vara när fileerna brässeras ?. Spis-skala 1-12 ? Mvh Reineborn

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.