Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Oxfilé med rostad kokos

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Förförisk festmat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i tunna skivor, platta till med köttklubba om det behövs. Rör ihop vitlök, citronskal, ingefära, koriander, gurkmeja, brunt farin och 2 msk av oljan i en skål. Tillsätt köttskivorna och blanda väl. Låt stå och marinera minst en timme.
  2. Hetta upp den återstående matskeden av olja i en wok eller stekpanna, tillsätt köttet och fräs under omrörning ca 1 minut tills det är brynt. Tillsätt kokos och salladslök, fräs under omrörning ytterligare ca 1 minut tills allt fått färg. Servera genast med ångkokt ris. För ett billigare alternativ kan man byta oxfilén mot kycklingfilé.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.