Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Oxfilé med svartrötter och ugnsbakat äpple

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Mums filibabba!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200º.
  2. Skala svartrötterna och skär dem i 10 cm långa bitar.
  3. Blanda svartrötterna med margarin, olivolja, timjan, salt och peppar i en ugnssäker form. Tillaga i mitten av ugnen ca 30 min.
  4. Dela äpplena i halvor och ta bort kärnhusen.
  5. Lägg 1 tsk smör och 1 tsk socker på varje äppelhalva. Lägg dem i formen med svartrötter och fortsätt tillaga ca 15 min.
  6. Skala lök och palsternacka och skär i små bitar. Blanda grädde, enbär och kalvfond i en kastrull.
  7. Lägg ner lök och palsternacka och koka tills palsternackan är mjuk. Mixa till en slät sås och smaka av med salt och peppar.
  8. Späd med vatten till önskad konsistens.
  9. Skär köttet i 4 skivor. Salta och peppra och stek dem i smör i varm stekpanna ca 2 min på varje sida.
  10. Servera med svartrötter, äpple och sås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.