Oxfilé surpris med rödvinssås

Oxfilen är läckert gratinerad med ost och valnötter. Den serveras på en spegel av rödvinssås.

Oxfilé surpris med rödvinssås
Källa: www.arla.se
Uppladdad av: JICS
Skrivet: för över 2 månader sedan

Ingredienser

8 skivor oxfilé, ca 1,2 kg
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Smör
3 dl grovriven lagrad ost, Präst
1 dl grovhackad valnötter
1 dl créme fraiche

Rödvinssås:
2 schalottenlökar
4 dl rödvin
1 dl vatten
4 msk konc kalvfond
1 msk tomatpuré
1 krm vitpeppar
1 msk mailzena majsstärkelse
100 g rumstemp smör

Betyg (8 röster)
Antal personer
8 st
Visningar:
24920
Sparat:
639

Gör så här

Salta och peppra köttet och bryn det hastigt i smör i en het stekpanna. Lägg köttet på en ugnssäkert fat, låt kallna.

Rör ihop ost, nötter och créme fraiche. Skala och finhacka löken. Koka den tillsammans med vin, vatten, kalvfond, tomatpuré och peppar ca 5 minuter. Vispa ner maizena utrört i lite vatten. Hit kan du förbereda.

Sätt ugnen på 225 grader.

Lägg osten på köttet. Stek i mitten av ugnen tills innertempraturen är 588 grader, ca 10 minuter om köttet önskas rosa.

Värm såsen och vispa ner smöret i klickar. Servera köttet med såsen och klyftpotatis.

LIKNANDE RECEPT

Oxfilé recept
över 2 månader
av heanea
över 2 månader
över 2 månader
av lennali
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

över 2 månader