Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Oxfilégratäng med vitlössmör

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Halvsnabb, mycket trevlig rätt med oxfilé, potatis, vitlök & buljong.

Ingredienser

Instruktioner

Skala & skiva potatisen i halcentimeter tjocka skivor. Lägg potatisen i en ugnsfast form modell större & grädda till dom i ca 10 minuter på 225 grader (200 med varmluftsugn) så dom blir lätt gyllenbruna i kanterna. Häll på buljongen, jag använder oxbuljong, men går bra med svamp åxå. Tillbaks i ugnen en halvtimma tills potatisarna blivit mjuka. Undertiden som potatisarna kokar i ugnen så tillreder vi vitlökssmoret. Det är bra om smöret är lite halvmjukt, skala & pressa i vitlöksklyftorna i smöret, smaka av med lite aromat & peppar. När potatisarna mjuknat, ta ut formen ur ugnen. Skär oxfilén i cm-tjocka skivor & lägg omlott över potatisen. Klutta på vitlökssmöret på filén & sedan in i ugnen igen i ca 12-15 minuter, beroende på hur välstekt man vill ha filén. Servera med vitlöksbröd eller baguetter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.