Bryn köttet runtom i smöret. Lägg in i ugn, 150 grader, tills temperaturen är 51 grader.
Koka upp ingredienserna till marinad 1 och låt svalna. Lägg i köttet över natten.
Blanda marinad 2. Ta upp köttet ur första marinaden och skiva ganska tunt. Lägg upp på ett fat och häll marinad 2 över, låt stå någon timme innan servering
Gott även efter första marinaden, eventuellt stryker jag citronerna till andra marinaden nästa gång jag gör denna oxfilé.
eva_jonte25 oktober 2010
Ja jag kan hålla med dig om att den 1:a marinaden är god. Men man kan även göra så att man drar ner på receptet på marinad 2, så blir inte smaken lika skarp. För den marinaden gör sitt kan jag tycka :-)
tomina12 april 2011
Mycket gott, missade dock att det skulle vara rivet skal av citronen också. Smakade utmärkt med bara citronsaften. Detta kommer jag att bjuda på till min 50-årsdag
Gott även efter första marinaden, eventuellt stryker jag citronerna till andra marinaden nästa gång jag gör denna oxfilé.
Ja jag kan hålla med dig om att den 1:a marinaden är god. Men man kan även göra så att man drar ner på receptet på marinad 2, så blir inte smaken lika skarp. För den marinaden gör sitt kan jag tycka :-)
Mycket gott, missade dock att det skulle vara rivet skal av citronen också. Smakade utmärkt med bara citronsaften. Detta kommer jag att bjuda på till min 50-årsdag