Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Oxfilé med och ost- och chilibakad potatis

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Som serveras med madeirasås. Denna lyxiga rätt är nästan omöjlig att misslyckas med. Potatisen är en liten överraskning i sig!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Stek oxfilén i smör-&rapsolja i mycket het panna ca 1 min per sida. Tillsätt grädde, soja, madeira och peppar och låt det småputtra ett par min. Lägg kött och sås i en ugnssäker form.
  2. Sätt ugnen på 225°. Baka potatisen i mitten av ugnen tills den är mjuk, ca 15 min. Skär ett kryss i varje potatis. Gröp ur dem och blanda potatisen med ost, chili, smör och salt. Fördela blandningen i potatisskalen.
  3. Koka haricots verts i lättsaltat vatten 1 min. Stek löken i smör-&rapsolja på svag värme tills den är mjuk. Lägg i haricots verts och fortsätt steka under omrörning ett par minuter. Smaka av med salt och peppar. Hit kan du förbereda.
  4. Vid servering: Ta fram rätterna en timma innan de ska in i ugnen.
  5. Sätt ugnen på 225°. Sätt in potatisen och köttet i ugnen ca 10 min tills potatisen fått färg och såsen och köttet är genomvarmt. Värm grönsakerna och servera genast.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • dampe2 9 januari 2012

    Suverän bjudrätt! Allt gick att förbereda så att minimalt med tid krävdes i köket när gästerna hade kommit.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.