Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Oxrullader i smarrig gräddsås

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Supergott och enkelt, smakar riktig husmankost

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala löken och morötterna. Skär löken i klyftor och morötterna i stavar, ca 5 cm långa.
  2. Lägg köttet på en skärbräda och salta och peppra. Bred på senap, lägg på en baconskiva, en lökklyfta och 2 morotsstavar och en cornichon. Rulla ihop och fäst med en tandpetare.
  3. Bryn rulladerna i smöret tills de fått fin färg runt om.
  4. Flytta över rulladerna till en gryta och häll vattnet i stekpannan och koka ur samt tillsätt buljontärningarna. Koka upp och häll sedan över det i grytan över rulladerna.
  5. Lägg även i om du har morötter och lök kvar i grytan. Lägg i tomatpurén och koka i ca 40-45 minuter. Tillsätt grädden och gelén och koka i ytterligare 20-25 minuter. Red av med maizena om du vill ha tjockare sås. Salta och peppra om det behövs.
  6. Servera med kokt potatis, svartvinbärsgelé och ev saltgurka.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • gangan 29 juli 2012

    super gott

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.