Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Oxsvans i rödvin ( Rabo al vino tinto)

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 2 timmar 30 minuter
Skriv ut

Provade denna rätt i helgen, det blev en riktig femetta. Visst tar den 2 timmar på spisen, men den sköter sig själv, man behöver bara titta till den ibland. Jag lovar den är värd varje minut.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Stek oxsvansbitarna, värm olivolja ihop med smör i en stekpanna, stek oxsvansbitarna , tills de fått vacker färg. Lägg åt sidan. Hacka lök, vitlök, morötter, blekselleri och paprikan i inte för små bitar och lägg allt i en gryta med varm olja, bryn dem tills löken är mjuk.
  2. I samma gryta som grönsakerna brynts, lägger vi nu i oxsvansbitarna och vinet, låt dem koka ihop på medelvärme i ca 20 minuter. Sedan häller man i vatten, rör om, smaka av med salta och peppra. Lägg i persilja, basilika och oregano. Låt koka på svag värme i ca två timmar, eller tills köttet lossar från benen.
  3. Gott med en pilaffris eller pasta till, glöm inte ett gott bröd till, för att suga upp den gudomligt goda såsen med.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • segerwitch 18 september 2009

    Det godaste jag ätit på länge. Tack för en underbar middag!

  • Nordis6 22 september 2014

    Tackar för receptet. Det var jättegoot=)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.