Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sockerfri Matchaglass med ugnsbakade päronhalvor och finriven choklad

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Så Matchaglass blev det igår. Serverat med ugnsbakade päronhalvor och finriven, sockerfri choklad. Och det här glassreceptet kommer hädanefter att tas fram varje gång jag lagar glass. Konsistensen var perfektion. För hela glassatsen som blev cirka två portioner har du ca 370 kcal med hela 54 g protein, 14 g kolhydrater och 10 g fett.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Du behöver lägga in frysskålen till glassmaskinen i frysen dagen innan, gör du glassen utan glassmaskin så gör den tidigare på dagen och vispa emellanåt i några timmar. Har du glassmaskin, gör som nedan:
  2. Börja med att sätta på ugnen på 200 grader.
  3. Ta sedan fram en bunke och vispa upp äggvitorna till hårt skum, tillsätt mandelsmör och sötning och vispa igen. Blanda sedan ner proteinpulver, kvarg, mjölk och matcha och vispa igen. Skummet kommer återigen att bli rinnigt.
  4. Ta sedan ur 4 päronhalvor ur sockerlaget och skölj av dem under rinnande vatten – lägg upp dem på aluminiumfolie, häll över lite smält kokosolja och riv sedan choklad över halvorna.
  5. Ställ in dem i ugnen i 15 minuter. Sätt under tiden på glassmaskinen och häll ner glassmeten. Låt den kylas i cirka 15 minuter tills du fått en glass.
  6. Servera sedan glassen med päronhalvorna och ytterligare lite finriven choklad.
  7. En snabb och otroligt, otroligt god efterrätt som kommer serveras många gånger i sommar hos oss.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.