Päronhalvor med mintchokladmousse

Har inte provat, men låter gott!

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: chokladmousse
Betyg (0 röster)
Antal personer
8 st

Ingredienser

8 päron
Saft av 1 citron
1 dl socker
4 dl vatten

Mousse:
200 g mörk blockchoklad
3 ägg
2 dl vispgrädde
Pepparmintolja (några droppar)

Garnering:
Citronmelissblad
8 After Eight-plattor

Gör så här

Skala, dela och kärna ur päronen. Koka upp citronsaft, socker och vatten i en kastrull. Sjud päronen tills de är nätt och jämt mjuka. Låt dem kallna i lagen.

Smält blockchokladen i mikrovågsugn eller i vattenbad på spisen. Låt chokladen svalna något. Dela äggen i gulor och vitor. Rör ner äggulorna i chokladen.

Vispa äggvitor och grädde till fast skum i varsin bunke. Blanda ner grädden i chokladsmeten. Tillsätt några droppar pepparmintolja. Vänd till sist ner äggvitorna. Låt moussen stå kallt ca 30 minuter.

Lägg päronhalvorna på ett fat och fördela mintchokladmoussen över. Garnera med citronmelissblad.
Visningar:
743
Sparat:
6

LIKNANDE RECEPT

Päronhalvor recept
Päronhalvor med..
av anluk
över 2 månader
Chokladhjärtan ..
över 2 månader
Päronpaj med ma
av ros
över 2 månader
Gammeldags stek
av MrsC
över 2 månader
Ingas inkokta p
av for-joi
över 2 månader
Pärontårta med ..
av tina62
över 2 månader