Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Päronkaka i långpanna

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

God kaka i långpanna med Dansukker råsocker strö, mandelmassa och päron!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att göra i ordning toppingen. Blanda mjöl, socker och matfett i en skål och rör samman till en grynig massa. Klä en avlång form, cirka 25x35 cm, med bakplåtspapper. Smörj papperet lätt med lite matfett.
  2. Riv mandelmassan och blanda den med äggen och vaniljsockret. Häll mandelmassesmeten i en smord form, 30 x 40 cm och grädda mitt i ugnen i 175° i 15 minuter.
  3. Skala päronen. Skär dem i klyftor och kärna ur dem. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i mandelhacket. Häll ägg-mandelsmeten över bottnen. Lägg på päronklyftorna. Strö på topping och mandelspån. Grädda i ytterligare cirka 25 minuter.
  4. Låt kakan svalna i formen innan den stjälps upp och skärs i rutor. Pudra över florsocker vid serveringen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.