God kaka i långpanna med Dansukker råsocker strö, mandelmassa och päron!
Instruktioner
- Börja med att göra i ordning toppingen.
Blanda mjöl, socker och matfett i en skål och rör samman till en grynig massa. Klä en avlång form, cirka 25x35 cm, med bakplåtspapper. Smörj papperet lätt med lite matfett.
- Riv mandelmassan och blanda den med äggen och vaniljsockret.
Häll mandelmassesmeten i en smord form, 30 x 40 cm och grädda mitt i ugnen i 175° i 15 minuter.
- Skala päronen. Skär dem i klyftor och kärna ur dem.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i mandelhacket.
Häll ägg-mandelsmeten över bottnen.
Lägg på päronklyftorna. Strö på topping och mandelspån. Grädda i ytterligare cirka 25 minuter.
- Låt kakan svalna i formen innan den stjälps upp och skärs i rutor. Pudra över florsocker vid serveringen.
Publicerat den
16 november 2008
Liknande recept
Skriv kommentar