Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Päronmazarinkaka

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 20 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Jag älskar verkligen mazariner! De är helt underbara, men de tar ju slut fort. Så varför inte göra dem som en kaka, de håller längre och är lika mumsiga! Eftersom vi har så goda päron på trädet här ute så fick det bli päronmazariner, det går säkert med äpplen med.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 175 grader varmluft
  2. Hacka ihop de torra ingredienserna och smöret till en smulig massa, tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en fast deg. Låt vila i kylskåp i 30min Förgrädda skalet i mitten av ugnen i 5-10min Riv mandelmassan grovt, rör i hop det med det rumsvarma smöret i en bunke. (sänk ugnen till 175) Rör ner ett ägg i taget, tillsätt sedan vetemjöl och bakpulver. Skär päronen i små klyftor (jag skalade mina för jag tål inte skalet) Häll i mandelmassesmeten i det förgräddade pajskalet, tryck ner päronklyftorna i kakan. Grädda kakan i mitten av ugnen i 20 minuter. Blanda ihop florsockret och vattnet till en glasyr och ringla över kakan när den har svalnat helt.

Kommentarer (4)

  • lirarn 12 mars 2011

    Hur stor form ska det vara?

  • zanette 12 maj 2011

    Hej jag undrar det samma "Vilken storlek på formen" mvh zanett

  • kladdus 15 maj 2011

    Hej på er! Dumt av mig att inte skriva det, jag hade en 20x30 men vilken som helst funkar, det beror ju på om man vill ha en hög eller låg kaka.

  • lars_akerberg_7 31 augusti 2013

    Detta recept är fel, en mazarinsmet är inte så lös som denna blir!! Fungerar kanske med en väldigt stor form så att kakan blir väldigt låg. Mördegen är dock kanon.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.