- Serverar: 20 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
Jag älskar verkligen mazariner! De är helt underbara, men de tar ju slut fort. Så varför inte göra dem som en kaka, de håller längre och är lika mumsiga! Eftersom vi har så goda päron på trädet här ute så fick det bli päronmazariner, det går säkert med äpplen med.
Instruktioner
- Värm ugnen till 175 grader varmluft
- Hacka ihop de torra ingredienserna och smöret till en smulig massa, tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en fast deg.
Låt vila i kylskåp i 30min
Förgrädda skalet i mitten av ugnen i 5-10min
Riv mandelmassan grovt, rör i hop det med det rumsvarma smöret i en bunke. (sänk ugnen till 175)
Rör ner ett ägg i taget, tillsätt sedan vetemjöl och bakpulver.
Skär päronen i små klyftor (jag skalade mina för jag tål inte skalet)
Häll i mandelmassesmeten i det förgräddade pajskalet, tryck ner päronklyftorna i kakan.
Grädda kakan i mitten av ugnen i 20 minuter.
Blanda ihop florsockret och vattnet till en glasyr och ringla över kakan när den har svalnat helt.
Publicerat den
11 mars 2011
Kommentarer
Skriv kommentar
Hur stor form ska det vara?
Hej jag undrar det samma "Vilken storlek på formen" mvh zanett
Hej på er! Dumt av mig att inte skriva det, jag hade en 20x30 men vilken som helst funkar, det beror ju på om man vill ha en hög eller låg kaka.
Detta recept är fel, en mazarinsmet är inte så lös som denna blir!! Fungerar kanske med en väldigt stor form så att kakan blir väldigt låg. Mördegen är dock kanon.